Kpss Eğitim Puan Hesaplama | Öğretmenlik(P10 TÜRÜ)
Kıymetli öğretmen adayı arkadaşlarımız, kadrolu olarak öğretmen atanabilmek için çok zorlu bir süreç olan Öğretmenlik sınavını başarılı bir şekilde vermek zorundasınız. Açıkçası bu sınavda iyi bir puan almak başarılı olmanız için yetmeyebilir. İyi bir puan almanın yanı sıra diğer rakiplerinize de fark atmak zorundasınız. Özellikle ataması çok az olan branş öğretmenlikler için dereceye girecek kadar büyük bir başarı elde etmek sizler için bir mecburiyettir. Bu noktada Eğitim netleri bir hayli önemlidir.
Lisans Sınavı İle Öğretmenlik Sınavı Arasında ki Fark
İki yılda bir girilen KPSS sınavının normal kamu personeli atamalarında geçerli olan KPSS sınavı olduğunu ifade etmemiz doğru olacaktır. Örneğin Maliye Bakanlığının Memur normal memur ilan alımı bu kapsama girmektedir. Her iki senede bir yapılan bu sınavda adaylar dilerlerse öğretmenlik yada diğer A kadroları içinde başvuru yapabilirler.
İki senenin dışında diğer senelerde yapılan sınavlar ise sadece alan atamaları için geçerlidir. Örneğin bu yıl sınava girerek öğretmen olarak atanabilirsiniz. Farklı bir memuriyet seçemezsiniz.
Öğretmenlik Sınavı Nedir?
ÖSYM tarafından her yıl yapılan Öğretmenlik sınavı, Fen Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi mezunu adayların girdiği bir sınav türüdür. MEB bünyesindeki eğitim kurumlarına kadrolu öğretmen olarak atanmak isteyen adaylar Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavına girmelidirler. ÖABP’de P121 ve P10 puanları önemlidir. Öğretmenlik Sınavı puanı, bir sonraki yıla kadar geçerlidir. Branşlarına göre adaylar Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerini çözdükten sonra ÖABT testlerini de cevaplamak zorundadırlar.