Ücretli Öğretmen Maaş Hesaplama 2021
Ücretli öğretmenler devlet okullarında girdikleri ders saati kadar maaş alırlar. Fiili olarak derse girerler ve ders saati hesabına göre ücret alırlar. Ücretli öğretmenlerin devlette kadroları bulunmamaktadır. Dönem veya yıl bittiğinde işleri de sona ermiş olur. Eğer bir sonraki yıl devam etmek istiyorlarsa e-devlet üzerinden tekrar ücretli öğretmenlik başvurusu yapmaları gerekmektedir. Hemen alt kısımda 2021 ücretli öğretmenlik maaş hesaplama programını kullanarak alacağınız maaş miktarını hızlıca hesaplayabilirsiniz.
Ücretli Öğretmen Maaş Hesaplama 2021
Ücretli öğretmen 2021 ek ders saati ücreti net 19,78 TL'dir.
İlginizi Çekebilir-> Kadrolu Öğretmen Ek Ders Hesaplama
Ücretli Öğretmenlik Ne Demektir?
Norm durumlarından ve Milli eğitim politikalarından dolayı okullarda öğretmen ihtiyacı oluşmaktadır. Bu gibi durumlarda devlet bu ihtiyacı ücretli öğretmen çalıştırarak gidermeye çalışmaktadır. Maaş olarak düşük ücretlere çalıştıkları bir gerçektir. Çalıştıkları saate göre ücret aldıkları için az saat derse giren ücretli öğretmen az maaş alırken çok saat derse giren öğretmen az alana göre daha fazla maaş almaktadır.
Ücretli Öğretmenlik Denmesinin Sebebi Nedir?
Burada işin asıl ismi ücret karşılığında ek ders görevi verilmesidir. Fakat toplum arasında ücretli öğretmen denilmektedir. Bunun da nedeni saatlik ücret karşılığında derse girildiği içindir. Yoksa bu iş koluna resmi bir şekilde ücretli öğretmen denilmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tanımlamalarında veya yazışmalarına dikkat edildiğinde "ek ders ücreti karşılığı öğretmen görevlendirilmesi" ibaresini sıkça görmekteyiz.
Ücretli Öğretmen Olma Şartları Nelerdir? İsteyen Herkes Ücretli Öğretmen Olabilir mi?
Ücretli öğretmenlik yapabilmeniz için 4 yıllık bir fakülteden veya 2 yıllık bir ön lisans programından mezun olmanız gerekmektedir. Ayrıca emekli öğretmenlerde istemeleri halinde ücretli öğretmenlik yapabilmektedirler. Lise mezunu olanlar ise ücretli öğretmenlik yapamamaktadırlar.
Ücretli Öğretmenlik Başvurusu İçin Hangi Belgeler Gereklidir?
Ücretli öğretmenlik başvuruları İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından alınmaktadır. Ücretli öğretmen olmak isteyenlerden aşağıdaki belgeler istenilmektedir.
1-Ücretli öğretmenlik başvurusu için mutlaka dilekçe alınmaktadır. Bu dilekçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Bazı ilçelerde ücretli öğretmenlik başvurusu için modül oluşturulmakta ve online bir şekilde ücretli öğretmenlik başvuru formu doldurulabilmektedir. Bunun için İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri web sayfasını takip ediniz. Başvuru tarihleri ve başvuru şekli internet sitelerinden duyurulacaktır.
2-Nereden mezun olduğunuzu gösteren diploma, mezuniyet veya çıkış belgesinin aslı ve fotokopisi istenilmektedir. Eğer yurtdışındaki bir üniversiteden mezun olduysanız denklik belgesini de götürmek zorundasınız.
3-Nüfus cüzdanınızın (yeni kimlik kartı) fotokopisi istenmektedir.
4-Eğer pedagojik formasyon belgeniz varsa fotokopisi
5-KPSS sınavına girdiyseniz sonuç belgesi
6-Sabıka kaydı istenilmektedir.
7-Eğer katıldığınız herhangi bir kurs veya seminer varsa katılım belgesi, sertifika
8-Bir adet fotoğraf
Ücretli Öğretmen Olmak İçin Nereye Başvurmak Gerekmektedir?
Ücretli öğretmenlik başvuruları İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından alınmaktadır. Ücretli öğretmen olmak isteyenler yukarıda saydığımız belgelerle bağlı oldukları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek ücretli öğretmenlik başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Ücretli öğretmenlik başvuruları genellikse sene başında ve 2. Dönem başında alınmaktadır. Başvuru yaparken bu tarihlere dikkat etmeniz gerekmektedir.
Bazı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ücretli öğretmenlik başvurularını online bir şekilde almaktadırlar. Bu yüzden İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin web sayfasını takip ediniz. Gerekli açıklamalar ve duyurular bu web sayfaları aracılığı ile yapılmaktadır.
Ücretli Öğretmenler Ne Kadar Maaş Almaktadırlar?
Ücretli öğretmenler haftalık olarak 30 saat derse girebilmektedir. Bu şekilde düşünüldüğünde zaman kimi aylar 4 hafta kimi aylar ise 4 buçuk hafta sürmektedir. Bu durumda tam ek ders alan bir ücretli öğretmen ayda 120-130 saat ek ders almaktadır. Eğer ki öğretmen meslek öğretmeniyse ve halk eğitimden sertifika almışsa haftada 40 saat derse girebilme durumu vardır. Fakat haftada 40 saat derse girmek oldukça enerji gerektirebilir.
Ücretli Öğretmenlik Yapmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler Nelerdir?
Ücretli öğretmenlik yapmak isteyenlerin aşağıdakileri bilmeleri gerekmektedir.
1-Bir ücretli öğretmen haftada en fazla 30 saat derse girebilmektedir.30 saatten fazla ders verilemez.
2-Bu öğretmenlerin SGK primleri 15 gün üzerinden yatırılmaktadır. Eğer kalan günlerinde ödenmesini istiyorsanız sizin yatırmanız gerekmektedir.
3-Herhangi bir resmi tatil olursa, bayram tatili gibi, kar tatili gibi ücretiniz kesilmektedir.
4-Yıllık bittiği anda işinizde sonra erer. Bir sonraki yılda çalışmak istiyorsanız tekrar başvuru yapmanız gerekmektedir.