Saygıdeğer veliler ve öğrenciler;

"E-Okul Öğrenci No Bulma", "Öğrenci okul no nasıl öğrenebilirim?" gibi konularda ve merak ettiğiniz diğer detaylarla ilgili tüm bilgileri tek bir yazıda sizler için bir araya getirdik. Uygulamada üzerinde yapabileceğiniz bütün işlemleri yazımızı sonuna kadar okuyarak öğrenebilirsiniz.

E-Okul Nedir? Ne İşe Yarar?

E-Okul hem öğrencilerin hem öğretmenlerin hem de velilerin bilgilendirildiği bir sistemdir. Aynı zamanda yönetici bir özelliği de vardır. Bu açıdan işlevleri oldukça faydalı ve fazladır.

Teknolojik alanda ortaya çıkan gelişmeler sonucunda tüm işlemler online olarak yapılabilmektedir. Bu rahatlık Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu uygulama sayesinde eğitim alanında da yapılır.

E-Okul ile merak ettiğiniz tüm detaylara kolayca ulaşabilirsiniz.

E-Okul’a Nasıl Giriş Yapılır?

E-Okul’un öğrenciler, veliler ve öğretmenler için ayrı ayrı giriş sistemleri bulunur. Veliler için hizmete sunulan uygulamanın adı E-Okul Veli’dir. Veliler bu sistemle öğrencilerin okul içerisindeki bütün hareketlerini takip edebilirler. Ortaokul ve lise öğrencileri için kullanılan sisteme giriş yapmak için TC kimlik numarası, öğrenci okul numarasıyla beraber güvenlik kodunu doğru şekilde girilmesi gerekir. Öğrencinizin velisi olduğunuzu doğrulamanız için size bazı sorular sorulmaktadır. Bu soruları da doğru cevaplayarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Öğretmen ve okul müdürlerinin giriş yaptıkları sistemin adı ise E-Okul Okul Yönetim Bilgi Sistemi şeklindedir.  Y sisteme giriş yapmak için ise yetkili kişilerin kendilerinin belirledikleri kullanıcı adı ve şifrelerini kodlamaları yeterli olur.

E-Okul Ne Zamana Kadar Kullanılır?

E-Okul kullanım süreci öğrencilerin eğitim hayatıyla beraber başlar. Lise eğitiminin sonlanmasıyla beraber son bulur. Veliler ve öğrenciler bu süre zarfında diledikleri zaman sisteme giriş yapabilirler. Sadece bilgisayar üzerinden değil telefon ve tabletlerle de uygulamaya erişim sağlama olanağınız mevcuttur.

E-Okul İle Yapılabilecek İşlemler

E-Okul tüm kullanıcılar için çok sayıda işlem yapma olanağı sağlar. Devlet ve özle sektörde eğitim veren okulların tamamında eğitim gören öğrenciler hakkında bütün bilgilere erişim sağlanabilir. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde eğitim gören öğrencilerin not durumu gibi pek çok detaya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Velilerin ulaşabileceği hizmetler;

  • Devamsızlık durumu
  • Not çizelgesi
  • Haftalık ders programı
  • Sınav tarihleri
  • Sınav sonuçları
  • Dönem arası ve yıl sonu notları
  • E-karne ile öğrencinin karnesinin online hali

Öğrencilerin ulaşabilecekleri hizmetler;

  • Özürlü ve özürsüz devamsızlık durumu
  • Haftalık ders programı
  • Dönem içi ve dönem sonu sınav sonuçları
  • Sınav tarihleri
  • Not çizelgesi (velilerin ulaşabildikleri bu sisteme öğrencilerin de erişmeleri amaç ediniliyor)

Öğretmenlerin Ulaşabilecekleri Hizmetler ve Yapabilecekleri İşlemler;

  • Öğrencilerin devamsızlık durumlarını aynı gün sisteme işleme
  • Sınav sonuçlarını girme
  • Proje ve sunum ödevlerinin notunu girme
  • Öğrencilerin geçmiş dönemlerdeki not durumunu görme
  • Yıl içerisinde öğrencilerin okudukları kitapları belirtme
  • Karne ve sosyal davranışlar hakkında görüş bildirme

E-Okul SMS İle Bilgilendirme Sistemi (VBS)

Veliler, öğrencilerinin devamsızlık yaptıkları gün sayısını ve tarihleri detaylı bir şekilde öğrenmek için sadece uygulamayı kullanmak zorunda değillerdir. E-Okul sms sistemine abone olarak öğrencinizin devamsızlık yaptığı aynı gün içerisinde bilgi sahibi olabilirsiniz.

Üstelik bu hizmetle veliler sadece devamsızlık durumuna değil not çizelgesi, nakil onayı ve sınav tarihleri gibi pek çok konuya da ulaşabilirler.

MEB Sms Sistemine Üye Olmak İçin;

Hangi operatörü kullandığınız fark etmeksizin öğrenci TC kimlik numarasını yazdıktan sonra 8333’e göndererek üye olabilirsiniz. Bu hizmet için Aylık belli bir ücret alınmaktadır. Ayrıca istediğiniz zaman sorgulamak istediğiniz hizmetin peşine öğrenci Tc kimlik numarasını yazarak bilgi alabilirsiniz. Sorgulama işlemleri için 1 TL ücret kesintisi yapılmaktadır.

Öğrenci Numarası Nedir?

Öğrenci numarası, eğitim gören kişilerin dijital sistem üzerinde kayıtlı oldukları numaradır. Bu numara kayıt sıralaması ve sınıf şubesi gibi bazı detaylara göre belirlenir. Günümüzde öğrenci numarası pek çok platforma ulaşabilmek için de önemlidir. E-Okul gibi sistemlere öğrenciler ve veliler öğrenci numaralarını kullanarak giirş yapabilirler.

Öğrenci Numarası Neden Gereklidir?

Eğitim sektörünün teknolojik ortama geçiş yapmasıyla beraber öğrencilerin ve velilerin bütün bilgilere dijital imkanlarla ulaşma şansı bulunur. E-Okul sistemi dahil pek çok eğitim uygulamalarına giriş yapılabilmesi için belirlenen kullanıcı adı genellikle öğrenci numarasıdır. Bundan dolayı öğrenci numaranızı ezberlemeniz ya da bir yere kaydetmeniz tavsiye edilir.

E-Okul Öğrenci Numarası Öğrenme

Öğrenci numaraları kişiye özel olduğu için 2 öğrencinin aynı numarayla kayıtlı olma olanağı sıfırdır. Bu nedenle öğrenci numarası adeta kişinin kimliği gibidir. Fakat unutulma olasılığı yüksek olan öğrenci numarasını günümüzde pek çok öğrenci merak etmektedir. Eğitim alanında hizmete sunulan pek çok dijital platforma giriş yapabilmek için öğrenci numarasına ihtiyaç duyuru. E-Okul kullanmak için de yine öğrenci numarası gerekir. Okul Müdürlüğünden öğrenci numarası öğrenme imkanınız vardır. Ayrıca e-devletin sunduğu hizmetlerden faydalanarak öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz.

TC kimlik numaranız ve şifrenizle E-devlete giriş yaptıktan sonra arama butonuna öğrenci numarası sorgulama yazmanı gerekir. Ardından belirtilen adımları takip ederek öğrenci numaranızı kısa süre içerisinde öğrenebilirsiniz.

 https://www.turkiye.gov.tr/ogrenci-bilgi-sistemi